חיפוש

מתכון לקציצות בייתיות ברוטב אדום

תוכן עניינים

קציצות בייתיות ברוטב אדום הן תבשיל איטלקי מסורתי וטעים. הקציצות עשויות מבשר בקר טחון, בצל, שום, ביצה, לחם רטוב, מלח, פלפל ואבקת מרק. הרוטב עשוי מעגבניות, מים, מלח, פלפל, אורגנו, טימין, רוזמרין ועלי דפנה. הקציצות מטוגנות במחבת עד שהן מזהיבות, ואז מוסיפים אותן לרוטב ומבשלים עד שהן מוכנות. הקציצות מוגשות חמות עם פירה, אורז או פסטה.

קציצות בייתיות ברוטב אדום הן תבשיל נהדר לארוחת ערב משפחתית. הן קלות להכנה וטעונות בטעם. הקציצות עסיסיות והרוטב סמיך ומתובלן. הקציצות מתאימות לכל הגילאים והן יהיו הצלחה אצל כל מי שינסה אותן. רוצים ללמוד להכין כאלו? הגעתם למקום הנכון! להלן המתכון המלא להכנת קציצות בייתיות ברוטב אדום:

רשימה של כלים שתצטרך להכין מראש כדי להכין קציצות בייתיות ברוטב אדום:

  • קערה גדולה
  • כף
  • מזלג
  • שתי מחבתות גדולות
  • תרווד
  • כף עץ
  • סכין
  • קרש חיתוך
  • צלחת גדולה

המרכיבים שיש להכין מראש:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת מרק בצל
  • 1/4 כפית אבקת מרק שום
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס שמן זית

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כפית טימין יבש
  • 1/4 כפית רוזמרין יבש
  • 1/4 כפית עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין אדום (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.
  2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  4. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות ויש להן צבע חום זהוב.
  5. מעבירים את הקציצות לקערה.
  6. מחממים את השמן הזית במחבת הגדולה על אש בינונית.
  7. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף, בערך 5 דקות.
  8. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  9. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח, הפלפל, האורגנו, הטימין, הרוזמרין ועלי הדפנה.
  10. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות, או עד שהרוטב מסמיך.
  11. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 10 דקות, או עד שהקציצות חמות ומתובלנות.
  12. מגישים חם עם פירה, אורז או פסטה.

בתיאבון!

המאמר מוגש בשיתוף נעמן – אתר כלי המטבח של ישראל.

פופה הוא האתר המרכזי בישראל עבור עדכונים שוטפים וחמים בתחומים שונים – לימודים, משפחה, חדשנות אופנה ועוד…הישארו מעודכנים 24/7 ובכל מקום:)

הירשמו לניוזלטר שלנו

הישארו מעודכנים גם ברשתות החברתיות

התוכן המוביל בישראל!

כל מה שנכון וצריך לדעת במקום אחד...

אם אהבת את הכתבה, כנראה שגם אלו יעניינו אותך:

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
דילוג לתוכן